Buradasın
Kiraz yaprağından sarma nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kiraz yaprağından sarma yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram kiraz yaprağı 2;
- 1 su bardağı kırma bulgur 2;
- 1 su bardağı köftelik bulgur 2;
- 1 yemek kaşığı un 2;
- 3 orta boy kuru soğan 2;
- 1 adet yumurta 2;
- 150 gram tereyağı 2;
- 2 kg yoğurt 2.
Yapılışı:
- Kiraz yaprakları üzerine sıcak su dökülerek 5 dakika kapta bekletilir 12.
- Ayrı bir geniş kap içerisine kırma ve köftelik bulgur konularak üzerine sıcak su gezdirilirek ıslanması sağlanır ve 15 dk bekletilir 2.
- Bekleyen bulgurun üzerine bir kaşık un, tuz ilave edilerek kıvamını buluncaya kadar yoğurulur 2.
- Daha sonra kiraz yaprakları süzülerek saplarından ayıklanır 2.
- Kiraz yaprağının parlak kısmı alta gelecek şekilde fındık büyüklüğünde hamur parçaları içine konularak ince olarak sigara gibi sarılıp bir tencere içine yerleştirilir 2.
- Sarma işlemi bitince üzerine bir tabak ters çevrilip konulur havaya kalkmaması için 2.
- Sıcak et suyu veya normal su ilave edilerek kısık ateşte dağılmadan pişmeye bırakılır 2.
- Ayrı bir tencereye yoğurt, yumurta ve un alınıp iyice çırpılır 2.
- Tencere ateş üzerine konularak kesilmemesi için sürekli karıştırarak kısık ateşte kaynamaya bırakılır 2.
- Bu işlem devam ederken kare kare doğradığımız üç adet soğan tereyağı koyduğumuz tavada karamelize olana kadar kavrulur 2.
- Pişen kiraz sarması diğer tencerede kaynamaya bırakılan yoğurt sosu içine dökülerek 10 dakika kadar daha pişirilir 2.
- Pişen kiraz yaprağı sarması kepçe ile alınarak bir kaba konulur 2.
- Üzerine tereyağlı kavrulmuş soğan dökülerek servis edilir 2.
Kiraz yaprağı sarması, Karadeniz Bölgesi (Giresun, Ordu) ve İç Anadolu’nun bazı kesimlerinde bilinir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: