Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kimchi, probiyotik ve besin açısından zengin bir yiyecek olduğu için genellikle sağlıklı kabul edilir 124. Fermantasyon süreci, vitamin ve minerallerin sentezlenmesine ve bazı zararlı bileşiklerin devre dışı kalmasına yardımcı olur 2.
Kimchi'nin bazı potansiyel faydaları:
- Bağışıklık sistemini destekler 12.
- İltihaplanmayı azaltabilir 2.
- Obezite ve bağırsak sağlığı üzerinde olumlu etkileri olabilir 4.
- Kanser ve kalp hastalığı riskini azaltabilir 23.
Ancak, kimchi uygun şekilde hazırlanmadığında veya saklanmadığında gıda zehirlenmesine neden olabilir 2. Ayrıca, yüksek tuz içeriği nedeniyle hipertansiyon ile ilişkili olabilir 3.
Bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin kimchi tüketirken dikkatli olmaları önerilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: