Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıbrıs Bisi Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- Şerbeti için: 2 su bardağı su, 1.5 su bardağı şeker, 4-5 damla limon suyu 1.
- Keki için: 3 adet yumurta, yarım su bardağı şeker, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı galeta unu, 1 su bardağı kırık ceviz, 1 su bardağı Hindistan cevizi tozu, 1 paket kabartma tozu 12.
- Kreması için: 1 litre süt, 1 su bardağı nişasta, 1 çay bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 paket toz krem şanti 12.
- Üzeri için: Toz Hindistan cevizi veya toz fıstık 1.
Yapılışı:
- Şerbeti için su ve şekeri bir tencerede kaynatın, kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5 dakika daha pişirip altını kapatın 1.
- Bir kasede yumurta ve şekeri çırpın, şeker tamamen eriyene kadar mikserle karıştırın 1.
- Sırasıyla sıvı yağ, Hindistan cevizi tozu, galeta unu, kırık ceviz ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın 1.
- Fırını 160 dereceye ısıtın ve pişireceğiniz kalıbı fırça ile yağlayın 1.
- Hazırladığınız karışımı kalıba aktarın ve spatula ile üzerini düzeltin 1.
- Keki 30 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkardığınız kekin üzerine soğuyan şerbeti dökün ve çekmesini bekleyin 1.
- Muhallebisi için süt, nişasta ve toz şekeri orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin, kıvam alınca vanilya ekleyin ve tekrar karıştırıp ocaktan alın 1.
- Ocaktan aldığınız kremanın içine toz krem şantiyi döküp mikser yardımıyla güzelce çırpın 1.
- Hazırladığınız muhallebiyi şerbetini çeken tatlının üzerine yayın ve spatula ile düzeltin 1.
- Tatlının üzerini Hindistan cevizi, antep fıstığı ve isteğe göre meyvelerle süsleyerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: