Buradasın
Keten tohumundan helva nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Keten tohumundan helva yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı keten tohumu 15;
- 1 su bardağı su 15;
- 1 su bardağı bal veya pekmez 15;
- 1/2 su bardağı ceviz içi (isteğe bağlı) 1;
- 1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı) 1;
- Bir tutam tuz 5.
Hazırlanışı:
- Keten tohumlarını bir tavada hafifçe kavurun 15.
- Bir tencerede suyu kaynatın, ardından kavrulmuş keten tohumlarını ekleyin 15.
- Karışımı kısık ateşte 10-15 dakika boyunca tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın 1.
- Bal veya pekmezi ekleyin ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin 1.
- İsteğe bağlı olarak ceviz içi ve tarçını da ekleyerek lezzeti zenginleştirin 1.
- Helva kıvamına ulaştığında ocaktan alın ve bir tepsiye dökün 1.
- Oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve ardından dilimleyerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: