Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kestane, hafif tatlı bir tada sahiptir 2.
Çiğ kestane, pişirildikten veya kavrulduktan sonra yumuşayan çok sert, gevrek bir dokuya sahiptir 2.
Kestanenin tadı, kullanıldığı yemeğe göre de değişebilir:
- Haşlanmış kestanelerse daha hafif ve yumuşak kremsi dokusuyla çorba ya da pasta kreması yapmaya çok elverişlidir 3.
- Mangalda, közde pişen kestaneler tütsülenmiş tatlı tadını vurgular 3.
- Fırınlanan kestane ise fındıksı ve topraksı bir aroma bırakır 3.
Ayrıca, tatlı tariflerin vazgeçilmez bileşenleri arasında yer alan kestanenin doğal şeker içeriği, onu pastalar, kekler ve çeşitli tatlı soslar için de mükemmel bir tat katkısı haline getirir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: