Kestanenin en güzel şekilde pişirilmesi için aşağıdaki yöntemler önerilir:
- Tavada Pişirme: Kestanelerin üzerine "X" şeklinde kesik atın ve suda bekletin 13. Ardından tavaya birkaç yemek kaşığı su ekleyip, orta ateşte 15-20 dakika pişirin 1. Kestaneleri sık sık karıştırarak her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlayın 1. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, tavayı ocaktan alıp kestaneleri bir bezle sararak 5 dakika dinlendirin 1.
- Fırında Pişirme: Kestaneleri çizdikten sonra fırında pişirmek için, önceden 200 dereceye ısıtılmış fırına yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin 34. Kestanelerin üzerine yarım çay bardağı su serptikten sonra yaklaşık 20-25 dakika pişirin 3.
- Haşlama: Kestaneleri çizip tencereye alın, üzerine su ekleyin ve arzuya göre birkaç adet küp şeker veya portakal kabuğu ekleyin 2. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişirin, ardından ocağın altını kısıp 15-20 dakika daha pişirerek toplamda yaklaşık 25-30 dakikada haşlayın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: