Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kestanenin bazı faydaları:
- Bağışıklık sistemini güçlendirir 12. C vitamini içeriği sayesinde vücudu enfeksiyonlara karşı korur 12.
- Sindirim sağlığını destekler 13. Lif açısından zengindir, bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlığı önler 13.
- Kalp sağlığını korur 13. Kolesterolü düşürür, kan basıncını dengeler ve kalp hastalıklarına karşı önlem alır 13.
- Kemik ve diş sağlığını destekler 12. Kalsiyum, fosfor ve magnezyum içerir 12.
- Enerji verir 13. Yüksek karbonhidrat içeriği ile uzun süre enerji sağlar 13.
- Cilt sağlığını destekler 3. C vitamini ile cildin kolajen üretimini artırır ve yaşlanma belirtilerini geciktirir 3.
- Kan dolaşımını iyileştirir 3. Romatizma hastalarında eklem sağlığını destekleyebilir 3.
- Diyabeti önleyebilir 1. Glisemik indeksi düşük besinlerdendir, kan şekerinde ani değişikliklere neden olmaz 12.
Kestanenin çiğ tüketilmesi sindirim sorunlarına yol açabilir, bu nedenle pişirilerek yenmesi önerilir 12.
Kestane tüketmeden önce, özellikle şeker hastalığı veya sindirim sistemi sorunları olan kişilerin bir uzmana danışması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: