Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kestane püresi ile kek yapmak için gerekli malzemeler:
- 8 yemek kaşığı tereyağı 2;
- 2 yumurta 2;
- 3/4 su bardağı toz şeker 2;
- 1/2 paket kabartma tozu 2;
- 1 su bardağı un 2;
- 4 yemek kaşığı damla çikolata 2;
- 200 gr kestane püresi 2.
Hazırlanışı:
- Şeker ve tereyağını kremamsı hale gelinceye kadar çırpın 2.
- Yumurtaları ekleyip 10 dakika kadar çırpmaya devam edin 2.
- Kestane püresini ekleyip iyice karışana kadar çırpın 2.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve hızlıca çırpıp, karışmasını sağlayın 2.
- Son olarak çikolataları ekleyip, spatulayla karıştırın 2.
- Yağlanmış 20 cmlik bir kek kalıbına hamuru dökün ve 180 derecede pişirin 2.
- Soğuyunca kalıptan çıkarıp, üzerine pudra şekeri serpin 2.
Ayrıca, kestane püresi kullanarak kestaneli sıcak kek de yapabilirsiniz 3. Bunun için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları şu şekildedir:
Malzemeler:
- 5 tatlı kaşığı tereyağı 3;
- 5 tatlı kaşığı pudra şeker 3;
- 3 yemek kaşığı eritilmiş bitter çikolata 3;
- 5 yemek kaşığı kestane püresi 3;
- 5 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz içi 3;
- 4 yumurta 3;
- 3 yemek kaşığı galeta unu 3.
Vanilyalı sos için:
- 1 su bardağı süt 3;
- 2 yemek kaşığı toz şeker 3;
- 1 tatlı kaşığı nişasta 3;
- 1 paket vanilya 3;
- 50 gr beyaz çikolata 3.
Yapılışı:
- Küçük kek kalıplarını iyice yağlayın 3.
- Oda ısısındaki tereyağı, pudra şeker ve yumurtaların sarılarını bir kapta çırpın 3.
- Eritilmiş çikolata, kestane püresi ve iri çekilmiş cevizleri ilave edip harmanlayın 3.
- Ayrı bir kapta yumurta aklarını çırpıp kar haline getirin 3.
- Yumurtaları ve galeta ununu yavaş yavaş diğer karışıma ilave edip
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: