Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kestane püresi ile kek yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kg kestane 2;
- 4 su bardağı süt 2;
- 6 yemek kaşığı margarin 2;
- 1 paket vanilya 2;
- 6 yemek kaşığı toz şeker 2;
- 3 adet yumurta 2;
- 3 kahve fincanı toz şeker 2;
- 3 kahve fincanı un 2;
- Yarım paket vanilya 2;
- 10 adet tartolet kalıbı 2.
Yapılışı:
- Kestanelerin üzerine çentik atıp 10 dakika haşlayın 2.
- Ocaktan alıp kabuklarını soyun 2.
- Temizlediğiniz kestaneleri süt ile püre kıvamı alana dek kısık ateşte pişirin ve blenderdan geçirin 2.
- Margarin, vanilya ve toz şeker ekleyip karıştırmaya devam edin 2.
- Tartolet kalıplarını streç filmle kaplayın 2.
- Püreyi kalıplara pay edin ve buzdolabında soğutun 2.
- Yumurta ve toz şekeri çırpın, un ve vanilya ekleyin 2.
- Yağlanmış yuvarlak bir tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin 2.
- Soğuduktan sonra tartolet kalıpları ölçüsünde bardakla veya şekilli kalıpla yuvarlak parçalar kesin 2.
- Sos için, sos malzemesini tencereye alıp pişirin 2.
- Buzdolabından aldığınız kestane püresini ters çevirip çıkarın ve küçük keklerin üzerine yerleştirin 2.
- Üzerine çikolatalı sos gezdirin, antep fıstığı ile süsleyip servis yapın 2.
Ayrıca, kestaneli kek yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar da kullanılabilir:
- 2 su bardağı un 3;
- 1 su bardağı kestane püresi 3;
- 1 su bardağı toz şeker 3;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 3;
- 3 adet yumurta 3;
- 1 çay bardağı süt 3;
- 1 paket kabartma tozu 3;
- 1 tatlı kaşığı tarçın 3;
- 1 çay kaşığı toz zencefil 3;
- Pudra şekeri ve ceviz (isteğe bağlı) 3.
Hazırlanışı:
- Fırını 180°C’ye önceden ısıtın 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: