Kestaneli rulo pasta yapmak için gerekli malzemeler: 200 gram kestane; Keki için: 4 yumurta; 4 yemek kaşığı toz şeker; 2 yemek kaşığı su; 4 yemek kaşığı un; 1 yemek kaşığı kakao; 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (arzuya göre). Dolgu kreması için: 200 gram şekersiz çiğ krema; 200 gram beyaz çikolata. Üzeri için: 1 paket toz krem şanti; 1,5 çay bardağı soğuk süt. Yapılışı: 1. Kestaneleri fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri kızarıp kabukları açılana kadar fırınlayın. 2. Şekersiz çiğ kremayı küçük bir sos tenceresine alıp kısık ateşte kaynamaya bırakın. 3. Krema üzerinde küçük köpükler belirdiğinde parçalara ayırdığınız beyaz çikolatayı ekleyip kremanın sıcaklığıyla erimesini sağlayın. 4. Ocaktan aldıktan sonra karıştırarak soğuttuğunuz karışımı buzdolabına kaldırıp ganaj kıvamını alması için bekletin. 5. Yumurtaları derin bir karıştırma kabına alıp toz şeker ilavesiyle şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırın. 6. Karışım köpük köpük olup beyaza çalan bir renk almaya başladığında su ekleyip karıştırma işlemini sürdürün. 7. Vanilya özütü, un ve kakaoyu azar azar ekleyip kıvam alana kadar karıştırın. 8. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir fırın tepsisine ince bir kat olacak şekilde yaydığınız hamuru önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 7-8 dakika pişirin. 9. Kek kısa sürede pişeceğinden dolgu kremasını dolaptan çıkartıp blender yardımıyla 1-2 dakika kadar karıştırın. 10. Fırından alıp dinlendirdiğiniz kek üzerine dolgu kremasını sürüp rulo şeklinde sarın. 11. Pişen keki dikkatli bir şekilde yağlı kağıttan ayırın. 12. Üzeri için; toz krem şanti karışımını, soğuk süt ilavesiyle kıvam alana kadar karıştırın. 13. Rulo pastanın üzerini çırpılmış krem şantiyle kaplayın ve üzerine kest