Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kestane püresi tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- yarım çay bardağı ayçiçeği yağı 2;
- 2 yemek kaşığı süt 2;
- 6 hazır baklava yufkası 2;
- 250 gr şekerli kestane püresi 2;
- 2 yemek kaşığı pudra şeker 2;
- şerbeti için 500 gr toz şeker, 1 dilim limon ve 2 su bardağı su 2;
- üzeri için tarçın ve Antep fıstığı 2.
Yapılışı:
- Yağ ile sütü karıştırın 2.
- Üç yufkayı aralarına bu karışımdan sürerek üst üste yayın 2.
- Kestane püresine pudra şekeri ilave edip karıştırın 2.
- Yufkaları oklavaya sarıp, iki tarafından iterek buruşturun 2.
- Oklavayı çıkarıp alın 2.
- Kalan boşluğa, küçük bir kaşık yardımıyla kestane püresi yerleştirin 2.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin 2.
- Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın 2.
- Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün 2.
- Dilimleyip, üzerlerine bolca tarçın serpin 2.
- Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın 2.
Ayrıca, kestane püresi tatlısı yapmak için kestanelerin haşlanıp kabuklarının soyulduktan sonra püre haline getirilmesi, püreye süt, şeker ve vanilya eklenip pişirilmesi de mümkündür 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: