• Buradasın

    Kestaneli keke hangi baharatlar konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kestaneli keke tarçın ve zencefil gibi baharatlar eklenir 12. Ayrıca, muskat veya karanfil gibi farklı baharatlar da kullanılabilir 1.

    Konuyla ilgili materyaller

    Kestane püresi ile kek nasıl yapılır?

    Kestane püresi ile kek yapmak için gerekli malzemeler: 1 kg kestane; 4 su bardağı süt; 6 yemek kaşığı margarin; 1 paket vanilya; 6 yemek kaşığı toz şeker; 3 adet yumurta; 3 kahve fincanı toz şeker; 3 kahve fincanı un; Yarım paket vanilya; 10 adet tartolet kalıbı. Yapılışı: 1. Kestanelerin üzerine çentik atıp 10 dakika haşlayın. 2. Ocaktan alıp kabuklarını soyun. 3. Temizlediğiniz kestaneleri süt ile püre kıvamı alana dek kısık ateşte pişirin ve blenderdan geçirin. 4. Margarin, vanilya ve toz şeker ekleyip karıştırmaya devam edin. 5. Tartolet kalıplarını streç filmle kaplayın. 6. Püreyi kalıplara pay edin ve buzdolabında soğutun. 7. Yumurta ve toz şekeri çırpın, un ve vanilya ekleyin. 8. Yağlanmış yuvarlak bir tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. 9. Soğuduktan sonra tartolet kalıpları ölçüsünde bardakla veya şekilli kalıpla yuvarlak parçalar kesin. 10. Sos için, sos malzemesini tencereye alıp pişirin. 11. Buzdolabından aldığınız kestane püresini ters çevirip çıkarın ve küçük keklerin üzerine yerleştirin. 12. Üzerine çikolatalı sos gezdirin, antep fıstığı ile süsleyip servis yapın. Ayrıca, kestaneli kek yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar da kullanılabilir: 2 su bardağı un; 1 su bardağı kestane püresi; 1 su bardağı toz şeker; 1 çay bardağı sıvı yağ; 3 adet yumurta; 1 çay bardağı süt; 1 paket kabartma tozu; 1 tatlı kaşığı tarçın; 1 çay kaşığı toz zencefil; Pudra şekeri ve ceviz (isteğe bağlı). Hazırlanışı: 1. Fırını 180°C’ye önceden ısıtın.