Kestane püresi ile kek yapmak için gerekli malzemeler: 8 yemek kaşığı tereyağı; 2 yumurta; 3/4 su bardağı toz şeker; 1/2 paket kabartma tozu; 1 su bardağı un; 4 yemek kaşığı damla çikolata; 200 gr kestane püresi. Hazırlanışı: 1. Şeker ve tereyağını kremamsı hale gelinceye kadar çırpın. 2. Yumurtaları ekleyip 10 dakika kadar çırpmaya devam edin. 3. Kestane püresini ekleyip iyice karışana kadar çırpın. 4. Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve hızlıca çırpıp, karışmasını sağlayın. 5. Son olarak çikolataları ekleyip, spatulayla karıştırın. 6. Yağlanmış 20 cmlik bir kek kalıbına hamuru dökün ve 180 derecede pişirin. 7. Soğuyunca kalıptan çıkarıp, üzerine pudra şekeri serpin. Ayrıca, kestane püresi kullanarak kestaneli sıcak kek de yapabilirsiniz. Bunun için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları şu şekildedir: Malzemeler: 5 tatlı kaşığı tereyağı; 5 tatlı kaşığı pudra şeker; 3 yemek kaşığı eritilmiş bitter çikolata; 5 yemek kaşığı kestane püresi; 5 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz içi; 4 yumurta; 3 yemek kaşığı galeta unu. Vanilyalı sos için: 1 su bardağı süt; 2 yemek kaşığı toz şeker; 1 tatlı kaşığı nişasta; 1 paket vanilya; 50 gr beyaz çikolata. Yapılışı: 1. Küçük kek kalıplarını iyice yağlayın. 2. Oda ısısındaki tereyağı, pudra şeker ve yumurtaların sarılarını bir kapta çırpın. 3. Eritilmiş çikolata, kestane püresi ve iri çekilmiş cevizleri ilave edip harmanlayın. 4. Ayrı bir kapta yumurta aklarını çırpıp kar haline getirin. 5. Yumurtaları ve galeta ununu yavaş yavaş diğer karışıma ilave edip