• Buradasın

    Kemikli et yahnisi nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kemikli et yahnisi yapımı için gerekli malzemeler:
    • 1 kg dana kaburga 1;
    • 2 soğan 1;
    • 4-5 diş sarımsak 1;
    • 2 kereviz 1;
    • 3 domates 1;
    • 2 sivri biber 1;
    • 5 su bardağı su 1;
    • Tuz 1;
    • Karabiber 1.
    Yapılışı:
    1. Dana kaburgayı kemikli olarak kuşbaşından biraz irice doğrayın 1.
    2. Tencereye alıp, suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin 1.
    3. Soğanı küçük küçük doğrayın, sarımsakları soyun 1.
    4. Soğan ve sarımsağı ete ekleyip karıştırarak birkaç dakika daha kavurun 1.
    5. 5 bardak su ilave edip orta ateşte pişirin 1.
    6. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın 1.
    7. Kerevizi temizleyip küp küp doğrayın 1.
    8. Domates, kereviz, tuz ve karabiberi tencereye ekleyip 10 dakika daha pişirin 1.
    9. Sıcak olarak servis yapın 1.
    Alternatif bir kemikli et yahnisi tarifi için nefisyemektarifleri.com sitesini ziyaret edebilirsiniz 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Güveçte kemikli kuzu eti nasıl pişirilir?

    Güveçte kemikli kuzu eti pişirmek için gerekli malzemeler: 1 kg kemikli kuzu eti; 3 adet kırmızı yağ biberi; 8-9 adet arpacık soğan; 3-4 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 yemek kaşığı salça; Kekik; Tane karabiber; Tuz; Sıvıyağ; 2 adet domates. Hazırlanışı: 1. Güveç tenceresine kare kesilmiş kırmızı biberleri ve kabukları soyulmuş arpacık soğanları koyun. 2. Etleri üzerine dizip sarımsakları parçalara ayırarak etin üzerine yerleştirin. 3. Tane karabiber, kekik koyup az sıvıyağ gezdirin. 4. Bir yemek kaşığı salçayı bir tavada tereyağı ile az kavurup üzerine 1 su bardağı kadar su ekleyip bu sosu etin üzerine gezdirin. 5. Domatesleri ince halkalar şeklinde doğrayıp etlerin üzerine kapatın, tuzunu ekleyin. 6. Üzerine folyo ile kapatıp ocakta yarım saat kadar pişirin. 7. Fırını 200-230° ayarlayıp iyice ısınmış fırında bir yarım saat daha pişirin (son 10 dakika kala folyoyu çıkarın). Malzemeler damak tadınıza göre arttırılıp eksiltilebilir.

    İncik eti neden kemikli pişirilir?

    İncik etinin kemikli pişirilmesinin nedeni, kemik iliğinin etin pişirilmesi sürecindeki en büyük lezzet kaynağı olmasıdır. Ayrıca, kemikli pişirme yöntemi, etin daha yumuşak ve besleyici olmasını sağlar.

    En güzel kemikli et yemeği hangisi?

    En güzel kemikli et yemeği kişisel tercihlere göre değişmekle birlikte, aşağıdaki tarifler öne çıkmaktadır: 1. Kuzu Tandır: Kuzu etinin baharatlarla marine edilip, düşük sıcaklıkta uzun süre pişirilmesiyle hazırlanan bu yemek, son derece yumuşak ve lezzetli olur. 2. Fırında Dana Kaburga: Sebzelerle birlikte fırında pişirilen bu tarif, görüntüsü ve lezzetiyle sofralara çok yakışır. 3. Lokum Kıvamında Fırında Kuzu İncik: Klasik ve pratik bir kemikli et tarifi olup, yapımı oldukça kolaydır. 4. Sura: Ege ve Marmara mutfağına özgü, kuzu eti ve pilav ile hazırlanan lezzetli bir yemektir.

    Et haşlama en güzel hangi etten olur?

    Et haşlama için en güzel etler arasında kuzu eti ve dana eti öne çıkar. Ayrıca, tavuk eti ve hindi eti de haşlama için uygun et türleridir.

    Et yahni yaparken et nasıl mühürlenir?

    Et yahni yaparken eti mühürlemek için aşağıdaki adımları izlemek gerekir: 1. Et seçimi: Kaliteli, yüksek aromalı ve mermerimsi yağ dokusuna sahip bir et tercih edilmelidir. 2. Tavanın ısıtılması: Döküm tava, ocakta yüksek ateşte yaklaşık 8-9 dakika ısıtılmalıdır. 3. Yağlama ve tuzlama: Tavaya eti koymadan önce ayçiçeği, mısırözü ya da fındık yağı gibi kızartmada kullanılan yağlardan biri ile bir fırça yardımı ile her iki tarafı iyice yağlanır ve ardından deniz tuzu ile tuzlanır. 4. Etin tavaya konulması: Et, tavaya yavaşça bırakılır ve o şekilde sabit tutulur. 5. Pişirme: Etin bir yüzünün mühürlenmesi 3-5 dakika sürer. Eti dinlendirmek için, alüminyum folyoyu parlak kısmı altta kalacak şekilde mutfak tezgahı üzerine açıp eti sarıp 3-4 dakika dinlendirmek önerilir.

    Fırında sebzeli kemikli et nasıl yapılır?

    Fırında sebzeli kemikli et yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 750 gram iri kesilmiş dana veya kemikli kuzu eti - 2 adet kereviz - 2 adet patates - 2 adet havuç - 3 adet çarliston biber - 10 adet haşlanmış mantar - 10 adet tane karabiber - 1 tatlı kaşığı kekik - 4 adet domates - Sıvıyağ - Tuz Hazırlanışı: 1. Etleri az suda iyice haşlayıp, sonuna doğru tuzu atın ve süzün. 2. Küp doğranmış kereviz, patates ve havucu ayçiçek yağında hafifçe kızartın. 3. Ardından çarliston biberleri irice doğrayıp, kızartın ve yağlarını süzüp fırın tepsisine alın. 4. Mantarları bütün olarak içine katıp, tuzlayarak harmanlayın ve tepsinin kenarına toplayın. 5. Yanına haşlanmış etleri alın, üzerine tane karabiber ve kekiği serpin. 6. En üste rendelenmiş domatesleri çiğ olarak yayın. 7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. 8. Sıcak olarak servis yapın.

    Et suyu en güzel hangi etten yapılır?

    Et suyu en güzel şekilde dana veya kuzu kemiği kullanılarak yapılır.