Buradasın
Güveçte kemikli kuzu eti nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Güveçte kemikli kuzu eti pişirmek için gerekli malzemeler:
- 1 kg kemikli kuzu eti 1;
- 3 adet kırmızı yağ biberi 1;
- 8-9 adet arpacık soğan 1;
- 3-4 diş sarımsak 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 yemek kaşığı salça 1;
- Kekik 13;
- Tane karabiber 1;
- Tuz 1;
- Sıvıyağ 1;
- 2 adet domates 1.
Hazırlanışı:
- Güveç tenceresine kare kesilmiş kırmızı biberleri ve kabukları soyulmuş arpacık soğanları koyun 1.
- Etleri üzerine dizip sarımsakları parçalara ayırarak etin üzerine yerleştirin 1.
- Tane karabiber, kekik koyup az sıvıyağ gezdirin 1.
- Bir yemek kaşığı salçayı bir tavada tereyağı ile az kavurup üzerine 1 su bardağı kadar su ekleyip bu sosu etin üzerine gezdirin 1.
- Domatesleri ince halkalar şeklinde doğrayıp etlerin üzerine kapatın, tuzunu ekleyin 1.
- Üzerine folyo ile kapatıp ocakta yarım saat kadar pişirin 1.
- Fırını 200-230° ayarlayıp iyice ısınmış fırında bir yarım saat daha pişirin (son 10 dakika kala folyoyu çıkarın) 1.
Malzemeler damak tadınıza göre arttırılıp eksiltilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: