Buradasın
Güveçte kemikli kuzu eti nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Güveçte kemikli kuzu eti pişirmek için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 1,5 kg kemikli kuzu eti 1;
- 4 adet patlıcan 1;
- 3 adet kuru soğan 1;
- 1 baş sarımsak 1;
- 2 adet domates 1;
- 5 adet çarliston biber 1;
- 1 fincan sıvı yağ 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 yemek kaşığı salça 1;
- Tuz, karabiber, kekik 1.
Pişirme aşamaları:
- İlk önce etler bir bardak su ile düdüklü tencerede yarım saat haşlanır 1.
- Patlıcanlar alaca soyulur, tuzlu suda bekletilir 1.
- Güveçin dibine sıvı yağ dökülür, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsaklar konur, üzerine etler yerleştirilir 1.
- Tuzlu sudan çıkarıp yıkanan patlıcanlar etlerin üzerine yerleştirilir 1.
- Ardından biberler ve üstlerine domatesler konur, 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edilir 1.
- 1 yemek kaşığı salça bir bardak et suyunda inceltilir 1.
- Tuz ve baharatlar eklendikten sonra salçalı su güvecin üzerine eklenir, tencere folyo ile kapatılır 1.
- Uygun bir kapakla kaplanan güveç, yaklaşık bir buçuk saat pişirilir 1.
Kuzu etinin kalitesine ve parçaların büyüklüğüne göre pişirme süresi değişebilir 5.
Kuzu güveci pişirirken, taşınamaz toprak bir kap kullanılıyorsa ani sıcaklık değişimlerinden kaçınılmalı, soğuk fırına konulup yavaşça ısıtılmalı ve pişirme sonrası fırından çıkarıldıktan sonra yavaşça soğumaya bırakılmalıdır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: