Buradasın
Fırında sebzeli kemikli et nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında sebzeli kemikli et yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 750 gram iri kesilmiş dana veya kemikli kuzu eti 2
- 2 adet kereviz 2
- 2 adet patates 2
- 2 adet havuç 2
- 3 adet çarliston biber 2
- 10 adet haşlanmış mantar 2
- 10 adet tane karabiber 2
- 1 tatlı kaşığı kekik 2
- 4 adet domates 2
- Sıvıyağ 2
- Tuz 2
Hazırlanışı:
- Etleri az suda iyice haşlayıp, sonuna doğru tuzu atın ve süzün 2.
- Küp doğranmış kereviz, patates ve havucu ayçiçek yağında hafifçe kızartın 2.
- Ardından çarliston biberleri irice doğrayıp, kızartın ve yağlarını süzüp fırın tepsisine alın 2.
- Mantarları bütün olarak içine katıp, tuzlayarak harmanlayın ve tepsinin kenarına toplayın 2.
- Yanına haşlanmış etleri alın, üzerine tane karabiber ve kekiği serpin 2.
- En üste rendelenmiş domatesleri çiğ olarak yayın 2.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin 2.
- Sıcak olarak servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: