Buradasın
Fırında sebzeli kemikli et nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında sebzeli kemikli et yapmak için gerekli malzemeler:
- yarım kilodan az kemikli haşlama kuzu eti 1;
- 2 adet patates 1;
- 1 adet kapya biber (kırmızı) 1;
- 1 adet çarliston biber 1;
- 3 adet arpacık soğan 1;
- 2 adet sarımsak 1;
- 1 yemek kaşığı salça 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- 1 çay kaşığı kekik 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- isteğe göre domates (tercih edilmemiş) 1.
Yapılışı:
- Kuzu etini 30 dakika düdüklü tencerede, etlerin üzerini geçecek kadar su ekleyip tuz koymadan kaynatın 1.
- Haşlanıp dinlenen eti zevkinize göre kesin 1.
- Soğan, sarımsak ve biberi fırın kabına etle beraber dizin 1.
- Kalan et suyunu, baharatları, biraz zeytinyağı ve salçayı karıştırıp üzerine dökün 1.
- Önceden 225 derece ısıtılan fırında, patatesler yumuşayana kadar pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: