Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kelle paça çorbası tarifi için gerekli malzemeler:
- 1 adet kelle (dana, koyun veya dana) 12;
- 4 adet paça (dana, koyun veya dana) 12;
- 1 adet yumurta sarısı 12;
- 2 yemek kaşığı un 12;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 12;
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 12;
- 1 çay kaşığı tuz 12.
Yapılışı:
- Kelle ve paçayı suda beklettikten sonra suyunu süzün 1.
- Düdüklüye alın ve yaklaşık 1-1,5 saat pişirin 15.
- Haşlanan etleri minik minik doğrayın 1.
- Haşlama suyuna etleri ekleyin 1.
- Ayrı bir kasede yumurta sarısı, sirke ve unu karıştırın 1.
- Kaynar haşlama suyundan kaseye bir iki kepçe alıp karıştırın 1.
- Ilıyan karışımı hızlıca çorbaya ekleyin 1.
- Sarımsakları ve tuzu ekleyin 1.
- Bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatın 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: