Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Paça çorbası yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 2-3 parça kuzu paça 1;
- 1 litre su 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 2 yemek kaşığı un 1;
- 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı 1;
- 1/2 adet limonun suyu 1;
- 1 adet yumurta sarısı 1;
- 5 yemek kaşığı sirke 1;
- 2 diş sarımsak 1.
Yapılışı:
- Paçaları yıkayıp tencereye alın, üzerine su ve tuzu ekleyip orta ateşte 45-60 dakika kaynatın 1.
- Etler kemikten ayrılacak kıvama gelince ocaktan alın, etleri kemiklerinden ayırıp küçük parçalara doğrayın 1.
- Doğranmış paçaları ve suyu tencereye geri alın, orta ateşte kaynatın 1.
- Terbiyesi için tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun 1.
- Ayrı bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırın, unlu karışıma azar azar paça suyundan ilave ederek ılıtın, ardından limonlu-yumurtalı karışımı da ekleyin 1.
- Ezilmiş sarımsağı sirkeyle karıştırın, bu sos servis esnasında çorbaya eklenir 1.
- Çorbayı kaselere alın, üzerine sarımsaklı sirkeden gezdirin ve kırmızı biberli tereyağını dökerek sıcak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: