Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Paça çorbası en güzel şekilde yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzeme Hazırlığı: Koyun veya dana paçalarını bir gece önceden suya koyarak bekletin 1. Bu işlem, kanın ve fazla tuzun dışarı çıkmasına yardımcı olur 1.
- Pişirme: Paçaları geniş bir tencereye alıp üzerlerini geçecek kadar su ekleyin 1. Su kaynadıktan sonra paçaları süzün ve tekrar tencereye alın 1.
- Kaynatma: Taze su ekleyerek, soğanı bütün olarak, sarımsakları kabuklarıyla birlikte, defne yaprağını ve karabiberleri ekleyin 1. İsterseniz tuz da ekleyebilirsiniz 1. Tüm malzemeleri kaynamaya bırakın ve kaynadıktan sonra ateşi kısın 1.
- Pişirme Süresi: Çorbayı yaklaşık 4-6 saat kısık ateşte pişirin, paçaların yumuşak ve jelatinli bir kıvam alması gerekiyor 1.
- Servis: Çorbayı servis yaparken üzerine sirke, pul biber, nane ve limon ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz 1.
Püf Noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: