Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kekli baklava yapımı için gerekli malzemeler:
- Kek için: 4 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı un, 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi, 2 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, yarım su bardağı ceviz içi, 100 gr tereyağı 1.
- Şerbet için: 4 su bardağı toz şeker, 4 su bardağı su, yarım limonun suyu 1.
- Baklava yufkası 2.
Yapılışı:
- Şeker, su ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın 1.
- Yumurta, şeker ve vanilyayı mikserle çırpın 12.
- Un, kabartma tozu ve cevizi ekleyip karıştırın 1.
- Baklava yufkalarının aralarına eritilmiş tereyağı sürerek 10 tanesini üst üste dizin ve yağlanmış tepsiye yerleştirin 1.
- Hazırladığınız kek hamurunu üzerine yayın 1.
- Kalan yufkaları da yine aralarını yağlayarak hamurun üzerine yerleştirin 1.
- En üste eritilmiş tereyağı dökün ve kare dilimleyin 1.
- 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin 1.
- Fırından çıkan baklavanın üzerine soğuyan şerbeti dökün 1.
- Dinlendirip servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: