Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kekli baklava yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 1 yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı limon suyu, alabildiği kadar un 1.
- Kek için: 2 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı dövülmüş ceviz, 1 tatlı kaşığı tarçın 1.
- Şerbet için: 3,5 su bardağı şeker, 4 su bardağı su, 3 damla limon suyu 1.
- Tepsiyi yağlamak ve üzerine dökmek için: Yarım paket margarin 1.
Yapılışı:
- İlk olarak şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın 13.
- Hamuru yoğurup 20 adet beze elde edin 1.
- 10 bezeyi çay tabağı büyüklüğünde açıp üst üste koyarak yuvarlak tepsinizin büyüklüğünde açın 1.
- Tepsiyi yağlayıp bu yufkaları yerleştirin 1.
- Kalan 10 yufkayı da aynı şekilde açıp ilk 10 yufkanın üzerine kek hamurunu yayın 13.
- Kalan yufkaları da yerleştirip baklava şeklinde kesin, üzerine eritilmiş margarini dökün 13.
- 180 derece fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin 3.
- Fırından çıkarıp ilk buharı çıktıktan sonra soğuk şerbeti dökün 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: