Evet, hazır yufkadan kekli baklava yapılabilir. Malzemeler: 1 paket baklavalık yufka; Şerbeti için: 4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su, 1-2 damla limon suyu; Kek hamuru için: 3 yumurta, 2 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı irmik, 1 çay bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 su bardağı kırılmış ceviz; Sosu için: 1 çay bardağı sıvı yağ, 125 g eritilmiş tereyağı. Hazırlanışı: 1. Uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak kaynamaya bırakın, birkaç damla limon suyu ekleyip 10 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın. 2. Kek harcı için, bir kapta yumurta ve şekeri çırpın, üzerine irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. 3. Bir kapta sıvı yağ ve erimiş tereyağını karıştırın. 4. Tepsiye baklavalık yufkayı alıp yağ sürün, 12 yufkayı aralarına yağ sürerek yerleştirin. 5. Son yufkayı koyduktan sonra yağ sürmeden kek harcını her yere eşit şekilde yayın. 6. Üzerine 12 yufkayı aralarına yağ sürerek yerleştirin ve kalan yağı sürün. 7. Üçgen şekilde dilimleyin ve 170° fırında 15-20 dakika pişirin. 8. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra soğumuş şerbeti her yere gelecek şekilde gezdirin.