Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baklavalık yufkadan baklava yapmak için gerekli malzemeler:
- Baklavalık yufka 123. Genellikle 40 yaprak kullanılır 13.
- İç harcı 2. Antep fıstığı veya ceviz kullanılabilir 23.
- Şerbet 123. 5,5 su bardağı su, 5,5 su bardağı şeker ve bir dilim limon ile hazırlanır 2.
- Yağ 123. 9 yemek kaşığı tereyağı eritilir, üzerine yarım su bardağı sıvı yağ eklenir 12.
Baklavalık yufkadan baklava yapımı için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Şerbet hazırlığı 12. Şerbet, soğuk kullanılmak üzere hazırlanır 12.
- Tepsiyi yağlama 12. Fırın kabı, yağ karışımıyla yağlanır 12.
- Yufkaların dizimi 123. Yufkalar, 2 kat olacak şekilde yerleştirilir ve her katın arasına yağ sürülür 123.
- İç harcın eklenmesi 2. Fıstık veya ceviz serpilir 2.
- Pişirme 12. 180 derecelik fırında tüm katlar kızarana kadar pişirilir 12.
- Şerbetleme 13. Fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbet dökülür 13.
- Dinlendirme 13. En az 2 saat bekletildikten sonra servis edilebilir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: