Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazır yufka ile kekli tatlı yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 paket baklavalık yufka 35
- Şerbeti için: 4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su, 1-2 damla limon suyu 3
- Kek hamuru için: 3 adet yumurta, 2 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı irmik, 1 çay bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 su bardağı kırılmış ceviz 35
- Sosu için: 1 çay bardağı sıvı yağ, 125 g eritilmiş tereyağı 3
Yapılışı:
- Uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak kaynamaya bırakın 3. Birkaç damla limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatın ve ardından soğumaya bırakın 3.
- Kek harcını hazırlamak için, yumurta ve şekeri çırpma kabında şeker eriyene kadar karıştırın 5. Üzerine irmik, un, kabartma tozu, vanilya ve cevizi ekleyerek karıştırmaya devam edin 35.
- Sıvı yağ ve eritilmiş tereyağını bir kapta karıştırın 3.
- Tepsiye baklavalık yufkayı alıp, yağdan sürün 3. Bu şekilde 12 adet yufkayı aralarına yağ sürerek yerleştirin 3. Son yufkayı koyduktan sonra üzerine yağ sürmeden kek harcını her yerine eşit şekilde yayın 3.
- Üzerine 12 adet yufkayı aralarına yağ sürerek yerleştirin ve baklavanın üzerine kalan yağı sürün 3. Üçgen şekilde dilimleyerek 170° fırında 15-20 dakika pişirin 3.
- İlk sıcaklığı çıkan tatlının üzerine soğumuş olan şerbeti her yerine gelecek şekilde gezdirin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: