Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaz eti temizlemek için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
- Tüylerin Çıkarılması: Kaz, kaynar suya batırılıp tüyleri yolunmalıdır 34.
- İç Organların Çıkarılması: Kazın içi temizlenerek iç organları çıkarılmalıdır 3.
- Tuzlama ve Dinlendirme: Kesilen kazın iç ve dış yüzeyi kalın tuz ile tuzlanarak 2 gün boyunca buzdolabında dinlendirilmelidir 12. Bu işlem, etin lezzetlenmesini sağlar 2.
- Yıkama: Dinlendirme işleminden sonra kaz, tuzlarından arındırmak için iyice yıkanmalıdır 12.
- Kurutma: Kaz eti, kurutulmak isteniyorsa ipe asılarak soğuk havada yaklaşık 10 gün bekletilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: