Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaz eti temizlemek için aşağıdaki adımlar izlenir:
- Tüylerin yolunması 23. Kaz, kaynar olmayan sıcak suya batırılır veya tüyler tek tek elle yolunur 23.
- Yıkama 25. Kaz, su ile iyice yıkanır ve bir kağıt havluyla kurulanır 25.
- İç organların temizlenmesi 3. Karın boşluğu dikkatlice açılır ve iç organlar çıkarılır 3. Safra kesesine zarar vermemeye özen gösterilir 3.
- Yağ kesesinin atılması 5. Kuyruk kısmındaki yağ kesesi atılır 5.
Kaz eti temizlerken suyun çok sıcak olmamasına dikkat edilmelidir; çok sıcak su deriyi yakabilir 3.
Kaz eti temizleme işlemi hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki kaynaklara başvurulabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: