Gerçek şekerpare yapmak için gerekli malzemeler: 125 gram tereyağı; yarım çay bardağı irmik; yarım çay bardağı sıvı yağ; 2 adet yumurta (1'inin sarısı ayrılacak); yarım çay bardağı pudra şekeri; 1 paket vanilya; 1 tatlı kaşığı kabartma tozu; 1 adet portakal kabuğu rendesi; 5-6 çay bardağı un. Şerbeti için: 3 su bardağı toz şeker; 3 su bardağı su; yarım çay bardağı portakal suyu; çeyrek adet limonun suyu. Yapılışı: 1. Öncelikle şerbeti için gerekli tüm malzemeleri bir tencerenin içerisine alıp kaynatın. 2. Şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın. 3. Genişçe bir kabın içerisinde şekerpare hamurunun bütün malzemelerini karıştırıp yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. 4. Bu aşamada unu azar azar ilave edin. 5. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, şeklini verdikten sonra tepsiye ya da borcama dizin. 6. Şekerparelerin üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp çatal yardımıyla üzerinden geçin. 7. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin. 8. Fırından çıkan şekerparelerin ilk sıcağı çıktıktan sonra, soğumuş olan şerbeti dökün. 9. Üzerine bir tepsi kapatıp şerbetini çekmesini sağlayın. 10. Şerbetini çekince servis edin.