Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kayısı ve tarçınla çeşitli tarifler yapılabilir:
- Kuru Kayısı Kompostosu: İri ve zedesiz kuru kayısılar bütün olarak bırakılır veya ikiye bölünür, şeker taneleri eriyene kadar karıştırılan şerbet karışımına eklenir ve kısık ateşte pişirilir 13.
- Kayısılı Tost: Kayısılar ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarıp, toz şeker ve çubuk tarçınla birlikte pişirerek tost ekmeklerinin arasına koyup, tost makinesinde pişirebilirsiniz 2.
- Kayısılı Kuzu Yahni: Kuru kayısıları sıcak suda bekletip, kuşbaşı kuzu eti, soğan ve pekmezle birlikte pişirerek hafif sulu bir yahni elde edebilirsiniz 2.
- Kayısılı Muffin: Kayısıları ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarıp, muffin hamuruna ekleyerek fırında pişirebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: