• Buradasın

    Kayısı lokumu nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kayısı lokumu yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır:
    1. Hafif ve lezzetli kayısı lokumu tarifi:
      • Malzemeler: 10 adet kuru kayısı, 1 çay bardağı ceviz, Hindistan cevizi 1.
      • Hazırlanışı:
      1. Kayısıları yarım saat sıcak suda bekletin 1.
      2. Yumuşayan kayısıları ve cevizi rondoda çekin 1.
      3. Yağlı kağıt üzerine döküp rulo şekli verin 1.
      4. Dilim dilim keserek Hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına alın 1.
      5. Buzdolabında muhafaza edin 1.
    2. Kayısılı lokum kurabiye tarifi:
      • Malzemeler: 1 adet yumurta akı, 250 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, 200 gr toz şeker, 1 paket kabartma tozu, 500 gr buğday unu, içi için şekerpare kayısı, iri doğranmış ceviz, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çorba kaşığı esmer şeker 2.
      • Hazırlanışı:
      1. Tereyağı, toz şeker ve yumurta akını harmanlayın 2.
      2. Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve hamuru yoğurun 2.
      3. Hamuru 10 dakika dinlendirin 2.
      4. Kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın 2.
      5. Ceviz içi, tarçın ve esmer şekeri harmanlayıp kayısıların ortasını doldurun 2.
      6. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve içine doldurulmuş kayısıları yerleştirin 2.
      7. 170 derece fırında 25-30 dakika pembeleşinceye kadar pişirin 2.
      8. Kurabiyeler soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis edin 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    5 kaynak

    Yanıtı değerlendir