Kayısı lokumu yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır:
- Hafif ve lezzetli kayısı lokumu tarifi:
- Malzemeler: 10 adet kuru kayısı, 1 çay bardağı ceviz, Hindistan cevizi 1.
- Hazırlanışı:
- Kayısılı lokum kurabiye tarifi:
- Malzemeler: 1 adet yumurta akı, 250 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, 200 gr toz şeker, 1 paket kabartma tozu, 500 gr buğday unu, içi için şekerpare kayısı, iri doğranmış ceviz, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çorba kaşığı esmer şeker 2.
- Hazırlanışı:
- Tereyağı, toz şeker ve yumurta akını harmanlayın 2.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve hamuru yoğurun 2.
- Hamuru 10 dakika dinlendirin 2.
- Kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın 2.
- Ceviz içi, tarçın ve esmer şekeri harmanlayıp kayısıların ortasını doldurun 2.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve içine doldurulmuş kayısıları yerleştirin 2.
- 170 derece fırında 25-30 dakika pembeleşinceye kadar pişirin 2.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: