• Buradasın

    Kayısı marmelatlı tart nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kayısı marmelatlı tart yapmak için gerekli malzemeler:
    • Keki için:
      • 2 adet yumurta 13;
      • 1 çay bardağı şeker 13;
      • 1 çay bardağı süt 13;
      • 1 çay bardağı sıvı yağ 13;
      • 1 paket vanilya 13;
      • 1 paket kabartma tozu 13;
      • 3 çay bardağı un 13.
    • Kreması için:
      • 1 yumurta sarısı 1;
      • 2 su bardağı süt 1;
      • 3 çay kaşığı şeker 1;
      • 1 çay kaşığı tereyağı 1;
      • 1 paket vanilya 1;
      • 2,5 çay kaşığı un 1.
    • Üzeri için:
      • Kayısı marmelatı 1.
    Yapılışı:
    1. Keki hazırlamak için:
    • Yumurtayla şekeri iyice çırpın 1.
    • Kek malzemelerini ekleyip tart kalıbına dökün 1.
    • 175 derecede pişirin 1.
    1. Kremasını hazırlamak için:
    • Tencereye tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeleri koyup göz göz olana kadar pişirin 1.
    • Tereyağı ve vanilyayı ekleyip ılıyan kekin üzerine dökün 1.
    1. Soğuyan kekin üzerine kayısı marmelatı sürün 1.
    Dilerseniz, üzerini Hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A sunlit Turkish kitchen counter displays golden dried apricots stuffed with almonds, drizzled with syrup and sprinkled with sesame seeds, alongside a creamy apricot dessert in glass bowls topped with whipped cream.

    Kayısılı tatlı nasıl yapılır?

    Kayısılı tatlı yapmak için iki farklı tarif: 1. 5 Malzemeli Süper Kayısılı Tatlı: Malzemeler: yarım kilo kayısı, 1 su bardağı toz şeker, 400 gram labne peyniri, 4 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 poşet toz kremşanti, 14 adet kedidili bisküvi. Yapılışı: Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın, üzerine toz şeker döküp orta ateşte yumuşayıp ezilecek kıvama gelene kadar pişirin. Blenderle ezip beş dakika daha pişirin, ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bir kabın içinde labne peyniri, pudra şekeri ve toz kremşantiyi mikserle çırpın. Kayısı püresinden üç kaşık alıp bir çay bardağı suda karıştırarak şerbet yapın. Kedidili bisküvileri bu şerbette ıslatın ve borcama yerleştirin. Üzerine kremayı yayın, ardından kayısı püresini dökün ve buzdolabında soğutun. 2. Kayısılı Yaz Tatlısı: Malzemeler: 250 gram kayısı, 5 yemek kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı limon suyu, 1,5 su bardağı su, 150 gram labne peyniri, 1 paket krem şanti, 1 su bardağı soğuk süt, 1 paket vanilya. Yapılışı: Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarıp minik minik doğrayın ve tencereye alın. Üzerine toz şeker ve su ilave edip orta ateşte pişirin. Kıvam almaya başladığında limon ekleyin, ocaktan alıp el blenderı ile ezin. Birkaç dakika daha ocakta kıvam alması için pişirin. Bir kabın içinde krem şanti ve soğuk sütü çırpıp, içine labne peyniri ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın. Servis kaselerinin tabanına kayısı püresinden birkaç kaşık alıp üzerine krem şantili harçtan ilave edin. Buzdolabında bir saat soğutup süsleyerek servis edin.

    Kayısı ile hangi tatlılar yapılır?

    Kayısı ile yapılabilecek bazı tatlılar şunlardır: Kayısılı tart. Kayısı crumble. Kayısı tatlısı. Kayısılı kek. Kayısılı dondurma. Kayısılı ve peynirli graten. Kayısılı mini cheesecake. Kayısılı muhallebi. Kayısı reçeli. Kayısılı irmik tatlısı. Ayrıca, kuru kayısı kullanılarak sağlıklı kurabiyeler, granola barlar, yulaf lapası, enerji topları gibi atıştırmalıklar da yapılabilir.