Buradasın
Kayısı marmelatlı tart nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kayısı marmelatlı tart yapımı için gerekli malzemeler:
- 200 gr kahvaltılık tereyağı 1;
- 2 adet yumurta 1;
- 1 çay bardağı toz şeker 1;
- 1 çay bardağı yoğurt 1;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 1;
- Yarım paket kabartma tozu 1;
- Aldığı kadar un 1.
Kayısılı iç harç için:
- 15-20 adet kayısı 1;
- 2 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 1 çay kaşığı tarçın 1;
- Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz 1.
Yapılışı:
- Küçük bir tencerede kayısıları küp küp doğrayın, üzerine şekeri ilave edip kendi suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin 1. Tarçın ve cevizi de ekleyip ocaktan alın 1.
- Tart hamuru için bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde edin 1.
- Hamurdan 2 ceviz büyüklüğünde parça koparın ve streç filme sarıp buzdobında sertleşene kadar bekleyin 1.
- Kalan hamuru tepsinize eşit miktarda yayın ve iç harcını üzerine dökün 1.
- Dolapta sertleşen hamuru tartınızın üzerine rendeleyin 1.
- 170 derecelik fırında pişirip soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servise sunabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: