• Buradasın

    Kayısı marmelatlı tart nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kayısı marmelatlı tart yapımı için gerekli malzemeler:
    • 200 gr kahvaltılık tereyağı 1;
    • 2 adet yumurta 1;
    • 1 çay bardağı toz şeker 1;
    • 1 çay bardağı yoğurt 1;
    • 1 çay bardağı zeytinyağı 1;
    • Yarım paket kabartma tozu 1;
    • Aldığı kadar un 1.
    Kayısılı iç harç için:
    • 15-20 adet kayısı 1;
    • 2 yemek kaşığı toz şeker 1;
    • 1 çay kaşığı tarçın 1;
    • Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz 1.
    Yapılışı:
    1. Küçük bir tencerede kayısıları küp küp doğrayın, üzerine şekeri ilave edip kendi suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin 1. Tarçın ve cevizi de ekleyip ocaktan alın 1.
    2. Tart hamuru için bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde edin 1.
    3. Hamurdan 2 ceviz büyüklüğünde parça koparın ve streç filme sarıp buzdobında sertleşene kadar bekleyin 1.
    4. Kalan hamuru tepsinize eşit miktarda yayın ve iç harcını üzerine dökün 1.
    5. Dolapta sertleşen hamuru tartınızın üzerine rendeleyin 1.
    6. 170 derecelik fırında pişirip soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servise sunabilirsiniz 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kayısı ile hangi tatlılar yapılır?

    Kayısı ile birçok farklı tatlı yapılabilir. İşte bazı örnekler: 1. Kayısı Tatlısı: Kurutulmuş kayısıların içi ceviz veya fındık ile doldurularak şerbet ile tatlandırılır. 2. Kayısı Reçeli: Taze kayısının şekerle kaynatılarak elde edilen bir tatlıdır. 3. Kayısılı Kek: Taze veya kurutulmuş kayısı kullanılarak yapılan lezzetli bir kek tarifidir. 4. Kayısı Peltesi: Nişasta, şeker, su ve kayısının karıştırılarak pişirilmesiyle hazırlanan hafif bir tatlıdır. 5. Kayısı Crumble: Şeker, tereyağı, un ve kayısı ile yapılan, çay saatlerinde tüketilebilecek bir tatlıdır. Ayrıca, kayısılı dondurma, kayısılı ve peynirli graten gibi daha farklı tarifler de mevcuttur.

    Kayısılı tatlı nasıl yapılır?

    Kayısılı tatlı yapımı için iki farklı tarif önerilebilir: 1. Kayısı Tatlısı Tarifi: - Malzemeler: 1 kg kuru kayısı, 400 gr şeker, 2 çorba kaşığı susam, 200 gr badem içi veya ceviz, 2 litre su, yarım limon suyu, kaymak. - Yapılışı: Kuru kayısıları yıkayıp tencereye alın, suyu, şekeri ve kayısıları ekleyerek kaynatın. 2. Kayısılı Yaz Tatlısı Tarifi: - Malzemeler: 250 gram kayısı, 5 yemek kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı limon suyu, 1,5 su bardağı su, 150 gram labne peyniri, 1 paket krem şanti, 1 su bardağı soğuk süt, 1 paket vanilya. - Yapılışı: Kayısıları iyice yıkayın ve çekirdeklerini çıkarıp minik minik doğrayın.