Buradasın
Kuru kayısıdan reçel yaparken suyu nasıl ayarlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru kayısıdan reçel yaparken suyun ayarlanması için şu adımlar izlenebilir:
- Kayısıları ıslatma: Kuru kayısılar, 6-8 saat veya gece boyunca soğuk suda bekletilir 1. İsteğe bağlı olarak kayısılar ılık suda 2-3 saat bekletilerek süreç hızlandırılabilir 1.
- Şeker ve su ilavesi: Kayısılar şişip yumuşadıktan sonra tencereye alınır, üzerine 1 kg kayısı için 3 su bardağı şeker eklenir 34. Eğer kayısılar yeterince sulu değilse, 1 su bardağı içme suyu ilave edilebilir 34.
- Pişirme: Orta ateşte karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirilir 34.
Reçelin kıvamını kontrol etmek için, bir damla reçeli soğuk tabağa damlatmak kullanılabilir; yayılmadan duruyorsa reçel kıvamındadır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: