Buradasın
Kuru kayısıdan reçel yaparken suyu nasıl ayarlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru kayısıdan reçel yaparken suyun ayarlanması için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
- Kayısıların Hazırlanması: Kayısılar yıkanmalı, sapları ayrılmalı ve çekirdekleri çıkarılmalıdır 12.
- Şeker İlavesi: 1 kg kayısı için 3 su bardağı şeker yeterlidir 12. Eğer kayısılar ekşi ve sertse, şeker miktarı artırılabilir 1.
- Dinlendirme: Kayısılar ve şeker bir gece boyunca buzdolabında dinlendirilmelidir 23. Bu sayede kayısılar suyunu salar ve reçel daha lezzetli olur.
- Pişirme: Ertesi gün tencereye alınan kayısılar ocağa alınır ve orta ateşte karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirilir 23. Eğer kayısılar yeterince nemli değilse, 1 su bardağı içme suyu ilave edilebilir 2.
- Son Aşama: Reçel kaynamaya başladığında içine limon suyu veya limon tuzu eklenir ve 5 dakika daha kaynatılır 12. Ocaktan almadan önce 1 tatlı kaşığı tereyağı eklenir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: