Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kayısı kıvamı için suyun nasıl kaynatılacağına dair bilgi bulunamadı. Ancak, kayısı suyu veya kayısı reçeli yaparken suyun kaynatma süreciyle ilgili bazı bilgiler şu şekildedir:
- Kayısı Suyu: 1 kg olgun kayısı, 8 su bardağı su ve 1 su bardağı toz şeker kullanılarak yapılan kayısı suyu için, kayısılar yumuşayana kadar 10-15 dakika kaynatılır 14.
- Kayısı Reçeli: 1 kilogram kayısı, 3 su bardağı toz şeker kullanılarak yapılan kayısı reçeli için, kayısılar ve şeker birleştirilip, önce şeker eriyene kadar beklenir 25. Ardından kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirilir 5. Pişirme süresi yaklaşık 40-50 dakikadır 5.
Kaynatma süresi, meyvenin yumuşamasını sağlayacak kadar olmalı, aşırıya kaçılmamalıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: