Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kayısı kıvamı için su kaynatmak, kayısı suyu veya kayısı reçeli yapımında kullanılabilir.
Kayısı suyu için:
- 1 kg kayısıyı yıkayıp tencereye alın 13.
- Üzerine 5-5,5 su bardağı su ekleyin ve orta ateşte iyice yumuşayana kadar kaynatın 1.
- Kaynama işlemi bittikten sonra suyunu bir kaba dökün 1.
- Suyun üzerindeki kayısıları tel süzgeçten geçirip, suyuna posalarının karışmasını sağlayın 1.
- İsteğe göre toz şeker ekleyip karıştırın ve şişeye veya sürahiye koyup buzdolabında soğumaya bırakın 1.
Kayısı reçeli için:
- 2 kg kayısıyı ortadan kesip çekirdeklerini çıkarın 4.
- Tencerenin dibine biraz şeker serpin ve üzerine kayısı koyarak şeker-kayısı döngüsünü devam ettirin 4.
- 1 çay bardağı suyu azar azar ekleyerek ocağın altını açın ve orta ateşte pişirin 4.
- Şekerlerin erimesi ve kaynamaya başlamasıyla birlikte 15 dakika daha pişirin 4.
- Limon suyunu ekleyip 15 dakika daha kaynatın ve kıvamı koyulaşınca ocaktan alın 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: