Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kavurma pilavı için gerekli malzemeler:
- 300 gram kuşbaşı et 1;
- 1 adet soğan 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 1 dal taze kekik 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Etler düdüklü tencereye alınarak suyunu salıp çekene kadar kavrulur 1.
- Soğan ve sarımsakların kabukları soyularak bütün halde etlerin üzerine konur ve taze kekik eklenir 1.
- Etlerin hizasına kadar su eklenerek düdüklü tencerenin kapağı kapatılır ve 40 dakika pişirilir 1.
- Piştikten sonra içine konulan soğan, sarımsak ve kekik çıkarılır 1.
- Tereyağı eklenip biraz daha kavrulur 1.
Pilav için:
- 2 su bardağı pirinç 1;
- 3 su bardağı su 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 yemek kaşığı tel şehriye 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1.
Pirinçler önceden sıcak suda bekletilir, nişastası arınana kadar yıkanır 45. Pilav tenceresinde tereyağı eritilir, pirinçler eklenerek yağda kavrulur 5. Pirinç taneleri şeffaflaşmaya başladığında tuz ve isteğe bağlı olarak diğer baharatlar eklenir 5. Üzerlerine yeterli miktarda su ilave edilen pirinçler, tencerenin ağzı kapalı şekilde ve kısık ateşte pişirilir 5. Pirinçler tüm suyu çekerek göz göz olduğunda ocağın altı kapatılır ve pilav demlenmeye bırakılır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: