Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Etli pilav yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Etin yumuşak olması: Kuzu eti veya sinirsiz dana eti kullanılması önerilir 15.
- Pirincin kavruluşu: Pirinçler, saydamlaşana kadar kavrulmalıdır 2. Bu, yapışmalarını önler ve tane tane dökülmelerini sağlar 2.
- Şeker ilavesi: Pilavın lezzetini artırmak için kesme şeker eklenebilir 2.
- Pişirme süresi: Etler, suyunu salıp çekene kadar pişirilmelidir 12.
- Demlenme: Pilav piştikten sonra kapak arasına kağıt havlu serilerek 10-15 dakika demlenmeye bırakılmalıdır 15.
Ayrıca, kullanılan malzemelerin taze olması ve pişirme sırasında tencerenin karıştırılmaması da önemlidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: