Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pastacı kreması için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı süt 3;
- 2 su bardağı krema (400 ml) 3;
- 2 adet yumurta sarısı 3;
- 1,5 su bardağı toz şeker 3;
- 1 su bardağından iki parmak eksik un 3;
- 1/4 su bardağı mısır nişastası 3;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 3;
- 1 paket vanilya 3;
- 2 su bardağı taze peynir (375 gr) 3;
- 3 yemek kaşığı kakaolu fındık kreması 3.
Kremanın hazırlanışı:
- Süt ve kremayı bir tencereye alıp ısıtın 3.
- Karıştırma kabında toz şeker ve yumurta sarılarını çırpın 3.
- Hafif kum kıvamı alınca un ve nişastayı ekleyip karıştırmaya devam edin 3.
- Ilık sütlü krema karışımını, yumurtalı karışıma sürekli çırparak ekleyin ve harmanlayın 3.
- Karışımı süzgeçten geçirerek tencereye alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelmesini sağlayın 3.
- Vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın, streç filmle üzerini örtüp soğumaya bırakın 3.
- Krema soğuyunca taze peyniri ekleyip iyice karıştırın 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: