Buradasın
Karpatkanın çıtır olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karpatkanın çıtır olması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
- Hamurun kıvamı: Hamur parlak ve akışkan ama kaşıkla alındığında akmayan bir kıvamda olmalıdır 3.
- Fırınlama: Hamur pişerken fırının kapağı açılmamalıdır, aksi takdirde hamur çöker 3.
- Pişirme süresi: Hamur, altın rengini alana kadar pişirilmelidir 3.
- Dinlendirme: Tatlı, krema ve hamur tamamen soğuduktan sonra birleştirilmeli ve buzdolabında dinlendirilmelidir 34.
Bu püf noktalarına dikkat edilerek yapılan Karpatka, çıtır bir dokuya sahip olacaktır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: