Buradasın
Karnabaharlı sütlü çorba nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütlü Karnabahar Çorbası Tarifi:
Malzemeler:
- 1 kg karnabahar 1
- 200 ml krema 1
- 1 litre süt 1
- 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- Bir tutam beyaz biber 1
- 2-3 dal Frenk soğanı 1
- Servis için: 4 dilim baget ekmek, 1 diş sarımsak, 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri 1
Hazırlanışı:
- Karnabaharı küçük çiçeklere ayırıp yıkayın ve bir tencereye alın 12.
- Sütü ve kremayı ekleyin 12. Orta ateşte 20 dakika pişirin 1.
- Ocaktan alın, muskatı, tuzu ve beyaz biberi ekleyin 1. Blenderde püre haline getirin 1.
- Tekrar ocağın üzerine alın, birkaç taşım kaynatıp sıcak servis yapın 1.
- Taze çekilmiş beyaz biber ve ince doğranmış frenk soğanı serpin 1.
- Servis için, dilimlenmiş baget ekmeğin üzerine havanda ezilmiş sarımsak sürün 1. Her bir dilim ekmeğin üzerine rendelenmiş mozzarella peyniri serpin 1. Üst ızgarada ısıttığınız 200 dereceye ayarlı fırına yerleştirin 1. Peynirler eriyip kızarınca fırından alın 1. Sıcak çorbanın yanında servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: