Buradasın
Karnabahar en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karnabahar en güzel şekilde farklı pişirme yöntemleriyle hazırlanabilir:
- Karnabahar Yemeği: Orta boy karnabaharı dallarına ayırıp yıkayın, havucu doğrayın, soğanı yemeklik doğrayın 1. Derin bir tencerede yağı kızdırıp soğanı kavurun, salça ve toz biberi ekleyip karıştırın 1. Ardından karnabahar ve havuçları ekleyip karıştırın, üzerini geçecek kadar su koyup orta ateşte pişirin 1.
- Fırında Karnabahar: 500-600 gram karnabaharı haşlayıp fırın tepsisine dizin 2. Zeytinyağı, soğan tozu, sarımsak tozu, toz kırmızıbiber, tuz ve karabiberi karıştırıp karnabaharların üstüne dökün ve fırça yardımıyla yayın 2. Üzerine parmesan peyniri veya eski kaşar rendesi serpin ve önceden 220 derecede ısıtılmış fırında peynirler kızarıncaya kadar pişirin 2.
- Beşamel Soslu Karnabahar: Karnabaharı küçük parçalara ayırıp haşlayın, süzüp fırın kabına yerleştirin 4. Kıymalı harcı hazırlayıp karnabaharın üzerine yayın, beşamel sosu kıymanın üzerine dökün ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin 4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: