Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
5 litrelik bir bidonda kurulan turşunun kaç günde hazır olacağı, kullanılan malzemelere ve hazırlama yöntemine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Genel olarak, salatalık turşusu gibi bazı turşu türleri 1-2 hafta içinde yenecek kıvama gelir 12. Ancak, tam olgunluğa ulaşması ve lezzetlenmesi için en az 15 gün bekletilmesi önerilir 24.
Biber turşusu için ise, malzemelerin bidona yerleştirilip kapağın kapatılmasından sonra bir hafta boyunca güneş görmeyen serin bir yerde bekletilmesi yeterlidir 3.
Lahana turşusu ise, 20-22°C derecede yaklaşık bir hafta içinde yenecek duruma gelir 5.
Turşunun olgunlaşma sürecini hızlandırmak veya geciktirmek için kullanılan suyun sıcaklığı, saklama koşulları ve kullanılan malzemelerin tazeliği gibi faktörler de etkilidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: