Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yumuşayan turşu, genellikle bozulduğu düşüncesiyle çöpe atılır, ancak aslında hâlâ yenebilir 2.
Yumuşamanın nedenleri arasında sebze seçimi, saklama koşulları ve turşu suyunun bileşenleri bulunur 12.
- Sebze seçimi: Taze ve sert sebzeler kullanmak önemlidir 3.
- Saklama koşulları: Turşular serin, karanlık ve havalandırılan ortamlarda saklanmalıdır 12.
- Turşu suyu: Tuz ve sirke oranının doğru ayarlanması gerekir 45.
Eğer turşu üzerinde beyazlıklar oluşmuşsa, bu küf tabakasıdır ve tüketilmemelidir 4.
Turşu tüketmeden önce bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: