Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karbonatlı poğaçanın sert olmasının birkaç nedeni vardır:
- Un Miktarı: Yoğurma sırasında hamurun kıvamı cıvık kaldı denilerek sürekli un eklenmesi, hamurun sert dokusunun başlıca nedenlerinden biridir 13.
- Fırın Isısı ve Kapağı: Fırının ısı dengesizlikleri ve fırın kapağını sürekli açarak poğaçanın kabarıp kabarmadığını kontrol etmek, poğaçanın sertleşmesine neden olabilir 13.
- Malzeme Sıcaklığı: Kullanılan sıvı malzemelerin (su, süt) çok soğuk ya da çok sıcak olması, hamurun pişerken sertleşmesine davetiye çıkarır 1.
- Karbonat Kullanımı: Karbonat, poğaçayı kabartır ancak fazla kullanıldığında hamurun yoğun ve sert olmasına yol açabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: