Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karamelizasyon işlemi birkaç farklı şekilde gerçekleştirilebilir:
- Kuru karamelizasyon:
- Islak karamelizasyon:
Karamelizasyon yaparken dikkat edilmesi gerekenler:
- Düşük veya orta ateş kullanılmalıdır, yüksek ateş şekerin aniden yanmasına ve acı bir tat oluşmasına neden olabilir 5.
- Metal kaşık kullanılmamalıdır, metal kaşık şekerin kristalleşmesine yol açabilir 5.
- Şeker fazla karıştırılmamalıdır, karıştırmak yerine tavanın kendi kendine eşit şekilde ısınmasına izin verilmelidir 5.
- Koyu renkli tavalar yerine açık renkli tavalar tercih edilmelidir, açık renkli tavalar şekerin rengini daha iyi görmeyi sağlar 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: