Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karamelize etmek, yiyeceklere şekerle tatlı bir tabaka oluşturmak anlamına gelir 3. Bu işlem, yiyeceklere özel bir lezzet ve kıvam katmayı amaçlar 3.
Karamelize etme işlemi, şu gıdalarda uygulanabilir:
- Soğan 23. Karamelize edilmiş soğan, yemeklere tatlılık ve lezzet katmak için sıklıkla kullanılır 3.
- Sebzeler 3. Havuç, kabak, pancar gibi sebzeler de karamelize edilebilir 3.
- Şeker 3. Karamel elde etmek için şeker de karamelize edilebilir 3.
- Et 3. Etler de karamelize edilebilir 3.
Karamelize etme işlemi, yüksek ısıda, şekerin ısıyla reaksiyona girmesiyle gerçekleşir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: