Buradasın
Karamelize şerbetli etimek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karamelize şerbetli etimek tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 paket tuzsuz etimek 13;
- şerbeti için: 1,5 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su 13;
- kreması için: 1 litre süt, 2 dolu dolu yemek kaşığı nişasta, 4 dolu dolu yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı şeker, 1 paket vanilya 13;
- üzeri için: 2 su bardağı süt, 2 poşet krem şanti 13.
Yapılışı:
- Şekeri tencereye alın ve erimeye bırakın 1. Şeker karamelize olup sarı rengi alınca üzerine 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve şeker çözünene kadar orta ateşte kaynatın 1.
- Etimekleri borcama dizin 1.
- Hazırladığınız sıcak şerbeti etimeklerin üzerine gezdirin 1.
- Şerbet çekene kadar kremasını hazırlayın 1.
- Tencereye süt, un, nişasta ve şekeri alıp karıştırın 1. Ocağa alın ve sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşmasını bekleyin 1.
- Kaynamaya başlayıp göz göz olduğunda 1 paket vanilya ilave edin ve 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın 1.
- Dizdiğiniz etimeklerin üzerine her yerine eşit miktarda döküp yayın 1.
- İlk sıcaklığı çıkıp ılıdıktan sonra dolaba kaldırın 1.
- Bu sırada krem şantiyi hazırlayın 1. 2 su bardağı süt ile 2 poşet krem şantiyi 4-5 dakika çırpın 1.
- Tamamen soğumuş olan muhallebinin üzerine krem şantiyi döküp üzerini düzleyin 1.
- 4-5 saat dolapta beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz 1.
Tarifin orijinal haliyle şeker miktarını az bulanlar, şerbet ve muhallebi arasındaki dengeyi kendi damak tadına göre ayarlayabilirler 1.
Karamelize şerbetli etimek tatlısı tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: