Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde çikolata yapımı için gerekli malzemeler:
- kakao kitlesi 1;
- kakao yağı 1;
- şeker (esmer şeker veya bal da alternatif olabilir) 1;
- lesitin 1;
- vanilya özütü 1.
Yapılış aşamaları:
- Çikolatayı eritme: Benmari usulü kullanarak çikolatayı eritin 14. Bunun için bir tencereye su koyun ve kaynamaya bırakın, kaynayan suyun üzerine, tencerenin içine değmeyecek şekilde bir cam veya metal kase yerleştirin 1. Kakao kitlesi ve kakao yağını küçük parçalara ayırarak kaseye ekleyin ve çikolata tamamen eriyene kadar sürekli karıştırın 1.
- Temperleme (ısı ayarlama): Eritilmiş çikolatayı 45-50°C'ye kadar ısıtın, ardından soğutarak 27-28°C'ye düşürün 1.
- Kalıplama ve doldurma: Temperlenmiş çikolatayı kalıplara dökün ve kalıpların her yerine yayılmasını sağlayın 1. İsteğe bağlı olarak, çikolatanızın içine fındık, fıstık, kuru meyve veya karamel gibi dolgular ekleyin 1. Kalıpları buzdolabında yaklaşık 30 dakika boyunca sertleşmeye bırakın 1.
- Çikolatayı çıkarma ve dekorasyon: Çikolatalarınızı kalıptan dikkatlice çıkarın ve dekorasyon yaparak görsel olarak zenginleştirin 1. Bunun için eritilmiş beyaz çikolata ile çizgiler veya desenler oluşturabilir, yenilebilir altın tozu veya renkli şekerlemeler serpebilirsiniz 1.
Dikkat edilmesi gerekenler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: