Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde çikolata yapmak için gerekli malzemeler:
- 200 gram bitter veya sütlü çikolata 5;
- 2 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı olarak Hindistan cevizi yağı) 5;
- 1 çay bardağı süt (sütlü çikolata için) 5;
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı) 5;
- İç malzeme olarak fındık, ceviz, badem, kuru üzüm veya diğer kuru meyveler 5.
Yapılışı:
- Çikolatayı ince ince kırın 5.
- Çikolata ve tereyağını (veya Hindistan cevizi yağını) bir tencereye koyup, ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirin ve tencerenin içine koyun 5.
- Çikolata tamamen eriyene kadar karıştırarak eritin 5.
- Çikolata eridikten sonra süt ve vanilya özütünü ekleyin 5.
- İç malzemeleri ekleyerek karıştırın 5.
- Karışımı silikon kalıplara dökün veya fırın tepsisi kullanın 5.
- Kalıbı düzleştirip, çikolatanın sertleşmesi için buzdolabına yerleştirin 5. Yaklaşık 1-2 saat bekleyin 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: