Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karakılçık unu ile normal un arasındaki bazı farklar:
- Karakılçık unu, sert yapıda ve siyah tüy gibi kısımlara sahip bir buğdaydan elde edilir 134.
- Normal un ise genellikle buğday tanesinin endosperm (nişasta içeren kısım) kısmı kullanılarak elde edilir 1.
- Karakılçık unu, düşük gluten ve düşük glisemik index özelliklerine sahiptir 23.
- Normal unun gluten ve besin değeri, işleme sırasında kepek ve ruşeym gibi kısımların çıkarılması nedeniyle azalır 2.
- Karakılçık unu, yüksek lif, protein ve mineral içeriği ile daha sağlıklı kabul edilir 134.
- Normal un, katkı maddeleri içerebilir ve bu maddeler sağlık açısından zararlı olabilir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: