Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En sağlıklı un çeşitleri arasında şunlar öne çıkmaktadır:
- Siyez Unu: Genetiği değiştirilmemiş siyez buğdayından üretilir, yüksek lif ve protein içerir, gluten hassasiyeti olanlar için uygundur 13.
- Kavılca Unu: Glüten miktarı düşüktür, protein, mineral ve vitamin açısından zengindir 1.
- Tam Buğday Unu: Lif, vitamin ve mineral açısından zengindir, beyaz una göre daha sağlıklıdır 234.
- Çavdar Unu: Vücutta yağ depolama oranını düşürür, kalp sağlığını korur ve şeker hastalığına karşı direnç sağlar 15.
- Yulaf Unu: Lifli yapısı sayesinde sindirimi destekler, bağırsak florasını iyileştirir 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: