• Buradasın

    Kara lahana ile hangi mezeler yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kara lahana ile yapılabilecek bazı meze tarifleri:
    • Karalahana Salatası 5. İnce doğranmış kara lahana, limon suyu, zeytinyağı, tuz, nar ekşisi ve pul biberle harmanlanarak hazırlanır 5.
    • Zeytinyağlı Karalahana Sarması 5. Karalahana yaprakları iç harçla sarılarak zeytinyağı ile pişirilir 5.
    • Kavrulmuş Karalahana Chips 5. Kara lahana yaprakları fırında kavrularak sağlıklı bir atıştırmalık elde edilir 5.
    • Karalahana Çorbası 5. Yoğun kıvamı ile meze olarak da servis edilebilir 5.
    • Karalahana Pesto 5. Makarna veya ekmekle birlikte tüketilebilecek farklı bir mezedir 5.
    Ayrıca, karalahana mezesi tarifinde kara lahana zeytinyağında yumuşayana kadar kavrulur, ardından yoğurt, mayonez ve sarımsakla karıştırılıp fındık kırıntısı ile süslenir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A rustic wooden table in a Turkish kitchen holds a vibrant bowl of chopped kale salad with shredded carrots, drizzled with olive oil and lemon juice, surrounded by fresh ingredients like avocados, apples, and chickpeas.

    Kara lahanadan hangi salatalar yapılır?

    Kara lahanadan yapılan bazı salatalar: Karalahana Salatası. Nar Taneli ve Cevizli Kara Lahana Salatası. Rezene, Kuru İncir, Limon ve Zeytinyağlı Kara Lahana Salatası. Geleneksel Türk Kara Lahana Salatası. Kara lahana, rezene, kuru incir gibi malzemelerle zenginleştirilerek farklı salatalar da yapılabilir.
    A rustic Turkish kitchen with a wooden bowl of chopped dark green kale, a glass bottle of vinegar beside it, and a smiling elderly woman in an apron preparing the dish with her hands.

    Kara lahanaya sirke konur mu?

    Evet, kara lahanaya sirke konur. Karalahana turşusu yapımında sirke kullanılır.
    A warm Turkish kitchen scene with freshly rolled kara lahana sarması arranged neatly on a ceramic plate, drizzled with garlic yogurt and tomato sauce, surrounded by vibrant ingredients like dark green cabbage leaves, minced meat, rice, and spices.

    Kara lahananın en güzel sarması nasıl yapılır?

    Kara lahananın en güzel sarması için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 500 gram karalahana; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 3/4 su bardağı kırık pirinç; 1,5 adet kuru soğan; 125 gram kıyma; 1 tatlı kaşığı kuru nane; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı pul biber; 1 çay kaşığı kimyon; 1 çay kaşığı tuz; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1/2 su bardağı doğranmış maydanoz; Haşlanırken kullanmak için 1/2 çay kaşığı kaya tuzu; Üzerine gezdirmek için 1 çay bardağı zeytinyağı; Sosu için 1 su bardağı yoğurt, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası ve 15 gram tereyağı. Yapılışı: 1. Bir tencerede kaya tuzu ile hazırladığınız kaynar suya, yıkadığınız ve sap kısımlarını kestiğiniz karalahanaları atın. 2. Yaklaşık 3 dakika kaynayan suyun içinde bekletip hemen çıkartın ve karalahanaları soğuk suyla yıkayın. 3. Bir kabın içinde; ince ince doğradığınız kuru soğanı, kıymayı, yıkayıp süzdüğünüz pirinci, 2 yemek kaşığı zeytinyağını, tuzu, salçayı, maydanozu ve diğer baharatları karıştırın. 4. Soğuttuğunuz karalahana yapraklarının sert olan damar kısımlarını sivri uçlu bir bıçak yardımıyla çıkartın. 5. Hazırladığınız kıymalı iç harçtan yaprakların içine koyun ve tüm yaprakları bu şekilde sarın. 6. Dibine karalahana yaprakları serdiğiniz çelik bir tencereye, sardığınız kara lahanaları yerleştirin. 7. Üstlerine 1 çay bardağı zeytinyağınız gezdirin ve tencereye uygun boyutta porselen bir tabakla üstlerini kapatın. 8. Sarmaların hizasına gelecek kadar sıcak su ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp, önce yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan sonra ise kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika pişirin. 9. Pişirme süresinin sonunda bir çatalla kontrol edin ve yapraklar yumuşadıysa tencerenin altını kapatın. 10. Üzeri için tereyağını

    En güzel kara lahana yemeği nasıl yapılır?

    En güzel kara lahana yemeği için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 1 demet karalahana; 2 yemek kaşığı pirinç; 1 su bardağı haşlanmış barbunya; 1/2 su bardağı mısır konservesi; 1 adet soğan; 1 diş sarımsak; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 yemek kaşığı domates salçası; 4 su bardağı et suyu; 6 su bardağı su; 1 çorba kaşığı mısır unu; 1/2 su bardağı sıcak su; 1 tatlı kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı pul biber. Yapılışı: 1. Karalahanaları yıkayın ve doğrayın. 2. Bir tencereye su alın ve kaynatın, ardından karalahanaları ekleyin ve yaklaşık 10 dakika haşlayın. 3. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. 4. Haşlanmış ve yumuşamış olan lahanaları sudan alın ve suyunu süzün. 5. Bir tencereye zeytinyağını koyun, tuz ekleyerek soğan ve sarımsağı renk alana kadar kavurun. 6. Ardından domates salçasını ekleyin ve kavurmaya devam edin. 7. Bir süre sonra süzülen karalahanaları tencereye ekleyin. 8. Pirinci, barbunyaları ve konserve mısırı da ekleyin, hepsini karıştırın. 9. Et suyu ile normal suyu da ekledikten sonra kara lahanalar güzelce yumuşayana kadar pişirin. 10. Bir kasede yarım su bardağı sıcak su ile mısır ununu karıştırın, içerisine dilediğiniz baharattan ekleyerek pişmiş olan çorbaya ekleyin. 11. Yaklaşık 5-6 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın, üzerine konserve mısır serperek servis edin. Karalahana yemeği yapımında kendi damak zevkinize göre içerisine patates, havuç, ince bulgur, pirinç, mısır kırığı ya da et gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.
    A rustic wooden bowl filled with finely chopped dark green kale, drizzled with glossy olive oil and deep red pomegranate molasses, surrounded by fresh parsley sprigs, a small jar of mustard, and a spoonful of sugar on a weathered stone countertop.

    Kara lahana salatası nasıl tatlandırılır?

    Kara lahana salatasını tatlandırmak için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir: Nar ekşisi ve zeytin yağı. Toz şeker ve hardal. Maydanoz. Ayrıca, damak zevkine göre farklı malzemeler ekleyerek salatanızı kişiselleştirebilirsiniz.

    Kara lahana yemeğinin içine ne konur?

    Kara lahana yemeğinin içine konan malzemelerden bazıları şunlardır: pirinç; haşlanmış barbunya; mısır konservesi; soğan; sarımsak; zeytinyağı; domates salçası; et suyu; su; mısır unu; karabiber; pul biber. Ayrıca, karalahana yemeğinin içine isteğe bağlı olarak patates, havuç, ince bulgur, mısır kırığı veya et gibi malzemeler de eklenebilir.
    A steaming plate of dark green collard leaves tightly rolled around a savory minced meat filling, garnished with lemon wedges and served on a traditional Turkish ceramic plate.

    Kara lahana içine kıyma konur mu?

    Evet, kara lahananın içine kıyma konabilir. Kıyma ile doldurulmuş karalahana, Türk mutfağının zengin ve lezzetli yemeklerinden biridir. Kıymalı kara lahana dolması veya yemeği yapmak için gerekli malzemelerden bazıları şunlardır: yarım kilo karalahana; 1 tane kuru soğan; 3 tane sivri biber; 100 gram kıyma; 1 tatlı kaşığı domates salçası; yarım su bardağı mısır; yarım su bardağı buğday; 1 tatlı kaşığı tuz; yarım tatlı kaşığı pul biber; yarım çay kaşığı karabiber. Ayrıca, lahana.gen.tr sitesinde kıyma ile doldurulmuş karalahana tarifinin detaylı hazırlanışı, malzemeleri ve pişirme yöntemleri ele alınmaktadır.