Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karalahana sarmasının püf noktaları:
- Yaprak seçimi: Yapraklar yeşil ve canlı gözükmeli, damarsız olmalıdır 3.
- İç harcın hazırlanması: Harcı çok fazla yoğurmamak gerekir, aksi takdirde lahanaların içi sert olur 3.
- Yaprakların hazırlanması: Yaprakların sapları ve ortalarındaki kalın damarlar kesilmelidir 34.
- Sıkı sarma: Yapraklar sıkı sıkı, rulo şeklinde sarılmalıdır 3.
- Pişirme: Tencerede ortalama 35-40 dakika pişirilir 3. Pişme sırasında sarmaların suyu kalmamışsa su ilave edilmeli ve kontrollü bir şekilde pişirilmelidir 2.
- Üzerine ekleme: Pişirdikten sonra yarım limon suyu sıkılabilir ve yarım saat demlendirilebilir 2. Ayrıca, sarmaların üzerine dilimlenmiş tereyağı koymak lezzeti artırabilir 3.
- Tabakla kapatma: Sarmaların üzerine bir tabak kapatarak dağılmaları önlenebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: