• Buradasın

    Kara Lahana Yemeği hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kara lahana yemeği, Karadeniz yöresine aittir 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kara lahana dolması hangi yöreye ait?

    Kara lahana dolması, genellikle Karadeniz Bölgesi'ne ait bir geleneksel yemek olarak bilinir. Türkiye'de bu yemeğin farklı yörelere göre çeşitli versiyonları bulunmaktadır, örneğin: Ordu mısır unlu karalahana sarması; Trabzon mısır yarmalı karalahana sarması; Giresun etli pancar (karalahana) sarması; Rize karalahana sarması (zeytinyağlı sarma); Rize etli kara lahana sarması.

    Kara lahana yemeğinin içine ne konur?

    Kara lahana yemeğinin içine konan malzemelerden bazıları şunlardır: pirinç; haşlanmış barbunya; mısır konservesi; soğan; sarımsak; zeytinyağı; domates salçası; et suyu; su; mısır unu; karabiber; pul biber. Ayrıca, karalahana yemeğinin içine isteğe bağlı olarak patates, havuç, ince bulgur, mısır kırığı veya et gibi malzemeler de eklenebilir.

    Kara lahanaya hangi baharatlar yakışır?

    Kara lahanaya yakışabilecek bazı baharatlar: Pul biber; Nane; Kişniş; Çörekotu; Ardıç tohumu; Rezene tohumu; Susam; İnce toz biber; Isli biber; Kimyon tohumu. Baharat kullanımı, yapılan yemeğe göre değişiklik gösterebilir.

    En güzel kara lahana yemeği nasıl yapılır?

    En güzel kara lahana yemeği için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 1 demet karalahana; 2 yemek kaşığı pirinç; 1 su bardağı haşlanmış barbunya; 1/2 su bardağı mısır konservesi; 1 adet soğan; 1 diş sarımsak; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 yemek kaşığı domates salçası; 4 su bardağı et suyu; 6 su bardağı su; 1 çorba kaşığı mısır unu; 1/2 su bardağı sıcak su; 1 tatlı kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı pul biber. Yapılışı: 1. Karalahanaları yıkayın ve doğrayın. 2. Bir tencereye su alın ve kaynatın, ardından karalahanaları ekleyin ve yaklaşık 10 dakika haşlayın. 3. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. 4. Haşlanmış ve yumuşamış olan lahanaları sudan alın ve suyunu süzün. 5. Bir tencereye zeytinyağını koyun, tuz ekleyerek soğan ve sarımsağı renk alana kadar kavurun. 6. Ardından domates salçasını ekleyin ve kavurmaya devam edin. 7. Bir süre sonra süzülen karalahanaları tencereye ekleyin. 8. Pirinci, barbunyaları ve konserve mısırı da ekleyin, hepsini karıştırın. 9. Et suyu ile normal suyu da ekledikten sonra kara lahanalar güzelce yumuşayana kadar pişirin. 10. Bir kasede yarım su bardağı sıcak su ile mısır ununu karıştırın, içerisine dilediğiniz baharattan ekleyerek pişmiş olan çorbaya ekleyin. 11. Yaklaşık 5-6 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın, üzerine konserve mısır serperek servis edin. Karalahana yemeği yapımında kendi damak zevkinize göre içerisine patates, havuç, ince bulgur, pirinç, mısır kırığı ya da et gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.