Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel kara lahana yemeği için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 1 demet karalahana 15;
- 2 yemek kaşığı pirinç 1;
- 1 su bardağı haşlanmış barbunya 15;
- 1/2 su bardağı mısır konservesi 1;
- 1 adet soğan 15;
- 1 diş sarımsak 1;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 15;
- 4 su bardağı et suyu 1;
- 6 su bardağı su 1;
- 1 çorba kaşığı mısır unu 1;
- 1/2 su bardağı sıcak su 1;
- 1 tatlı kaşığı karabiber 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 1.
Yapılışı:
- Karalahanaları yıkayın ve doğrayın 1.
- Bir tencereye su alın ve kaynatın, ardından karalahanaları ekleyin ve yaklaşık 10 dakika haşlayın 1.
- Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın 1.
- Haşlanmış ve yumuşamış olan lahanaları sudan alın ve suyunu süzün 1.
- Bir tencereye zeytinyağını koyun, tuz ekleyerek soğan ve sarımsağı renk alana kadar kavurun 1.
- Ardından domates salçasını ekleyin ve kavurmaya devam edin 1.
- Bir süre sonra süzülen karalahanaları tencereye ekleyin 1.
- Pirinci, barbunyaları ve konserve mısırı da ekleyin, hepsini karıştırın 1.
- Et suyu ile normal suyu da ekledikten sonra kara lahanalar güzelce yumuşayana kadar pişirin 1.
- Bir kasede yarım su bardağı sıcak su ile mısır ununu karıştırın, içerisine dilediğiniz baharattan ekleyerek pişmiş olan çorbaya ekleyin 1.
- Yaklaşık 5-6 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın, üzerine konserve mısır serperek servis edin 1.
Karalahana yemeği yapımında kendi damak zevkinize göre içerisine patates, havuç, ince bulgur, pirinç, mısır kırığı ya da et gibi malzemeler ekleyebilirsiniz 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: