Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel kara lahana yemeği için aşağıdaki tarif önerilir:
Malzemeler:
- 1 kilo karalahana 1
- 1 adet iri boy soğan 1
- Çeyrek su bardağı iri bulgur 1
- 2 çorba kaşığı katı yağ 1
- 1 çorba kaşığı domates salçası 1
- 4 su bardağı su 1
- Tuz 1
- 1,5 çay kaşığı acı toz kırmızıbiber 1
Yapılışı:
- Karalahana yapraklarını yıkayıp, süzdürün ve ince ince kıyın 1.
- Soğanları ince ince doğrayın 1.
- Bulguru yıkayıp, süzdürün 1.
- Yağı bir tencerede eritin 1.
- Yağ kızınca soğanları ilave edip, pembeleşinceye kadar kavurun 1.
- Kavrulmuş soğanlara salçayı katıp, karıştırın 1.
- Kıyılmış lahanayı ekleyip, kapağını kapatarak biraz gevşemesi için 4-5 dakika pişirin 1.
- Suyunu ilave edip, bir taşım kaynatın 1.
- Bulguru katıp, karıştırın 1.
- Tuzunu ve biberini ayarlayıp, kapağını kapatın 1.
- Orta ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin 1.
- Ateşten alıp, sıcak olarak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: