Orjinal pastane usulü kandil simidi yapmak için gerekli malzemeler: 4 su bardağı un; 1 paket margarin (oda sıcaklığında); 1,5 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında); 2 adet yumurta; 2 yemek kaşığı toz şeker; 1 yemek kaşığı tuz; 1 yemek kaşığı mahlep; 1 tatlı kaşığı tarçın; 1 paket kabartma tozu; 1/4 (çeyrek) çay bardağı su. Üzeri için: Susamlı kandil simidi için: Susam; Sade kandil simidi için: Çörekotu. Yapılışı: 1. Yoğurma kabında margarin, tereyağı, toz şeker, mahlep, tarçın, tuz, kabartma tozu ve yumurtaları karıştırın. 2. Unun bir kısmını ekleyerek yoğurmaya başlayın. 3. Çeyrek çay bardağı suyu ilave edin ve unun geri kalanını ekleyerek ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. 4. Hamurdan parçalar koparıp simit şekli verin ve tezgaha dizin. 5. Susamlı simitler için hamurları su dolu kaba batırıp bolca susama bulayın. 6. Simitleri 180 derece fırında yarım saat pişirin. Fırından çıkıp soğuduktan sonra kandil simitleriniz servise hazırdır.