Buradasın
Kandil simidini kıtır kıtır yapan nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kandil simidinin kıtır kıtır olmasını sağlayan birkaç önemli faktör vardır:
- Mahlep Kullanımı: Kandil simidinin yapımında mahlep kullanılması, simide eşsiz bir aroma ve kıtırlık katar 23.
- Hamurun Dinlendirilmesi: Yoğurulan hamurun dinlendirilmesi, simitlerin daha kıtır olmasını sağlar 23.
- Yağ Çırpma Tekniği: Tereyağı ve sıvı yağın birkaç dakika çırpılması, hamurun içine daha fazla hava girmesini sağlayarak simitlerin fırında kabarmadan kıyır kıyır olmasına yardımcı olur 3.
- Pişirme Süresi: Simitlerin üzeri kızarınca fırından çıkarılması ve fazla pişirilmemesi, sertleşmelerini önler 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: