Buradasın
Kandil simidini kıtır kıtır yapan nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kandil simidinin kıtır kıtır olmasını sağlayan bazı malzemeler ve yöntemler şunlardır:
- Sirke: Kandil simidi hamuruna elma veya üzüm sirkesi eklenmesi, simide kıyır kıyır bir kıvam verir 1.
- Mahlep: Kandil simidi yapımında kullanılan mahlep, kıyır kıyır bir lezzet sağlar 34.
- Kavrulmuş susam: Susamın tavada kavrulup kullanılması, simitlere daha çok yapışmasını sağlar 1.
- Un miktarı: Hamurun ele yapışmayacak ve elin altında dağılmayacak kıvama gelmesi için unun yavaş yavaş eklenmesi gerekir 4.
- Pişirme derecesi: Simitlerin 170-190 derece arasında önceden ısıtılmış fırında pişirilmesi, kıtır bir doku oluşturur 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: