Buradasın
Kandil simidinin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kandil simidinin püf noktaları şunlardır:
- Malzemelerin Oda Sıcaklığında Olması: Tereyağı, yumurta ve diğer malzemelerin oda sıcaklığında olması gereklidir 23.
- Unun Kontrollü Eklenmesi: Unu yavaş yavaş ve kontrollü bir şekilde eklemek, hamurun yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvamda olmasını sağlar 3.
- Dinlendirme: Yoğurulan hamuru buzdolabında 1 saat dinlendirmek, daha iyi sonuç verir 1.
- Şekil Verme: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, simit şeklini verirken önce elinizle yuvarlayıp, sonra tezgahın üzerinde ileri geri sürerek uzatmanız önerilir 2.
- Pişirme Ayarı: 180 derece fırında 15-20 dakika pişirmek, simidlerin kızarması için idealdir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: