Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kandil simidinin püf noktaları şunlardır:
- Malzeme seçimi: Tereyağı ve sıvı yağ kullanımı simidin kıyır kıyır olmasını sağlar 34. Elma veya üzüm sirkesi, simidin daha gevrek olmasına yardımcı olur 5. Mahlep, simide hoş bir aroma katar, ancak kullanılmazsa da sonuç kötü olmaz 15.
- Hamurun kıvamı: Hamur, ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır; kulak memesi yumuşaklığında olması idealdir 4.
- Yoğurma: Hamur fazla yoğurulmamalıdır 3. Yoğurma işleminden sonra hamurun 15-20 dakika buzdolabında dinlendirilmesi önerilir 3.
- Şekil verme: Hamur, ince uzun şeritler yapılarak halka şeklinde birleştirilmelidir 3.
- Pişirme: Simitler, 180 derece fırında ortalama 20-25 dakika pişirilmelidir 3. Fırının fansız ayarda kullanılması önerilir 1.
- Üzeri için: Simitler, önce pekmezli suya, ardından susama batırılmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: