Buradasın
Kalbur Abastının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kalburabastının püf noktaları şunlardır:
- Hamurun Kıvamı: Hamur yoğururken içine bir kaşık kadar sirke eklemek, tatlının kıyır kıyır olmasını sağlar 1.
- Şerbetin Soğuk Olması: Tatlı sıcakken, şerbetin mutlaka soğuk olması gerekir 14.
- Şekil Verme: Kalburabastıya şekil vermek için kalbur veya rendenin kalın tarafı kullanılabilir 12.
- Pişirme Süresi: Tatlıyı önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirmek idealdir 24.
- Karbonat Kullanımı: Karbonatı limon ile karıştırıp köpürtmek, hamurun daha iyi kabarmasını sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: